0.00грн.
Зробити замовлення- Огляд товару
- Інформація
- Відгуки (0)
- Схожі товари
Кунжут, також званий "сезам" (sesame), вирощується в Індії, Середній Азії та Далекому Сході, хоча вперше кунжут з'явився в Південній Африці. У цих країнах кунжут відомий вже кілька тисячоліть (наприклад, насіння кунжуту та олія кунжуту часто використовуються в Аюверді).
З кунжуту виготовляють олію, халву, а також насінням кунжуту посипають випічку. На Близькому Сході дуже поширена тхіна – густа паста з перемеленого насіння кунжуту. Тхіну додають у хумус, салати, та інші страви. Тхіна відмінно поєднується з баклажанами. Часто в тхину додають оливкову олію, лимонний сік, спеції і використовують як підливу до гарячих страв або соусу до салатів. Корисні властивості кунжуту обумовлені його складом. Насіння кунжуту містить 60% олії.
У складі олії кунжуту - токофероли, тригліцерини, ефіри гліцерину, органічні кислоти, насичені та полінасичені жирні кислоти. Все це робить олію кунжуту цілющим. Кунжут містить мононенасичену олеїнову кислоту Омега-3 (вона становить до 50% від загального складу жиру в кунжуті, що робить олію кунжуту особливо корисною). Олеїнова кислота сприяє зниженню рівня "поганого" холестерину (LDL) та підвищенню "хорошого" (HDL) холестерину в крові. 100 г насіння кунжуту містять добову норму кальцію, який добре засвоюється (на відміну від кальцію з молока). Кунжут містить фосфор, магній, марганець, залізо, цинк, мідь. Всі ці мінерали знаходяться в насінні кунжуту в легкозасвоюваній формі. Насіння кунжуту містить вітаміни групи А, Е, РР та вітаміни групи В – фолієва кислота, ніацин (B3), тіамін (B1), піроксидин (B6) та рибофлавін (B6).
Речовина фітин відновлює баланс мінералів в організмі. Такий багатий склад робить кунжут чудовим помічником при багатьох шкірних та очних захворюваннях. Насіння кунжуту містить унікальні фітоестрогени, представлені класом лігнанів. Лігнани дуже ефективні при профілактиці ракових захворювань. Також лігнани допомагають при лікуванні хронічних запальних процесів, які можуть спровокувати розвиток онкологічного захворювання. Лігнани, що містяться в насінні кунжуту, покращують засвоєння вітаміну Е, який також має цілий арсенал корисних якостей, у тому числі. є антиоксидантом (тобто теж допомагає профілактиці раку).
Кунжут зміцнює волосся та нігті. Попереджає остеопороз. Зміцнює кістки та допомагає нарощувати м'язову масу. Насіння кунжуту містить багато білка, включаючи незамінні (наприклад, метіонін, якого мало в інших рослинних продуктах), що сприяє прискореній регенерації тканин.
Відгуків про цей товар ще не було.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.