0.00грн.
Зробити замовленняЯк виготовляється олія на дерев'яному пресі "Старовір"?
Процес простий. Насіння засипається в лляний мішок, укладається в дубову діжку і ставиться під прес. Температура у своїй кімнатна. Сироважене масло проводиться методом холодного віджиму при кімнатній температурі. З краника бочки витікає масло, яке розливається по пляшках і закупорюється. Усе. Відправляємо.
На відео можна подивитися сам процесс ТУТ
Чому сиродавлена олія дорожча за звичайну?
Так як процес віджиму відбувається без підвищення температури, відсоток виходу олії нижчий, ніж при гарячому віджиму. Для отримання 1 літра олії холодного віджиму потрібно в середньому в 2 рази більше сировини, ніж для олії за допомогою гарячого віджиму. Наприклад, з 1кг лляного насіння виходить 120-150г сиродавленого масла.
Чому у таких олій не яскраво виражений смак?
Якщо порівняти обсмажений та необсмажений горіх – смак необсмаженого горіха завжди м'якший, ніж у обсмаженого. Для збереження максимальної користі олії готуються з необсмажених цілісних горіхів та насіння. Тому їх смак більш м'який, а олія максимально корисна.
Як правильно зберігати олію?
Найкраще – у холодильнику. Особливо лляну, т.к. вони окислюються найшвидше. Їх ми рекомендуємо зберігати тільки в холодильнику. Свіжа лляна олія практично зовсім не гірчить і навіть злегка солодкувата на смак.
Чи варто смажити на сиродавленому маслі?
Не варто – при нагріванні зруйнується більша частина корисних речовин, а деякі олії (наприклад, лляна) навіть стануть шкідливими. Смажте на більш підходящих для цього оліях, наприклад гірчичному або кокосовому. Сироважені олії найкраще додавати у готові страви – салати, каші. Можна макати в них хліба з сіллю.. ммм!