0.00грн.
Зробити замовлення- Огляд товару
- Інформація
- Відгуки (1)
- Схожі товари
Увага!!! Це соняшникова олія справжня, це ремісничий продукт! Воно не буде таким, як звичне в магазинах, воно просто буде таке, як має бути – безцінно корисним та живим! Нам краще ділитися цим продуктом із вузьким колом поціновувачів, ніж ставити виробництво на потік. Для тих, хто розуміє, що справжнє масло не може коштувати дешево! Вихід олії на дерев'яному пресі в рази менший ніж на інших, але пропорційно краще і корисніше! Ми не додаємо ніяких добавок, барвників, ароматизаторів, консервантів, а тим більше не розводимо дешевшою олією, як інші виробники! Ми робимо для себе та своїх дітей, а з Вами – ділимося!
Соняшникова олія - це продукція рослинного походження, яку одержують методом віджиму або екстрагування з олійних сортів соняшника. Є найбільш популярним видом олії, що використовується в кулінарії та косметології. Батьківщиною соняшника є Північна Америка, і, за історичними даними, жителі цього континенту ще п'ять тисяч років тому використовували його олію для приготування лікарських засобів та барвників. Ця рослина вважалася священною, але штучно не культивувалася. У Європі виникло завдяки іспанським мореплавцям на початку 16 століття. Величезна заслуга у вдосконаленні технологій отримання масла належить англійцям, які отримали перші патенти на його виробництво. Сьогодні соняшникова олія застосовується в харчовій промисловості, медицині, косметології, сільському господарстві, а також для технічних цілей. протипоказання для вживання.
Види соняшникової олії
Соняшникову олію отримують двома способами: методом віджиму та екстракції. Перший варіант є більш екологічним, до того ж у кінцевому продукті вдається зберегти більшу частину корисних речовин: вітамінів, антиоксидантів. Насамперед це стосується олії холодного віджиму. Масло гарячого віджиму отримують шляхом прогріву м'ятки в жаровнях, в результаті чого продукт набуває характерного смаку, що нагадує смак смаженого насіння. Метод екстрагування передбачає використання органічних розчинників. Процес здійснюється у спеціальних екстракторах, в яких знаходиться суміш олії та розчинника, а також твердий продукт – шрот. Масло отримують шляхом відгону в дистиляторах з подальшим його фільтруванням. Метод економічний, проте харчова цінність у екстрагованого продукту значно нижча, ніж у олії, отриманої за допомогою механічних методів. При холодному віджимі в маслі зберігається більшість вітамінів, фітостероли, але в чистому вигляді подібна технологія не застосовується, тому реальна концентрація корисних речовин може сильно відрізнятися. Гарячий віджим має на увазі підігрів м'ятки до 100 градусів, в результаті чого руйнується більша частина вітамінів і фітостероли.
Нерафінований. Отримують шляхом механічного віджиму з подальшою простою фільтрацією олії. Має приємний запах та насичений бурштиновий колір. Є лідером з концентрації корисних речовин та вітамінів. Термін зберігання олії варіюється від 3 до 4 місяців.
Рафінований. Виробляють із нерафінованого шляхом проведення повного циклу очищення. Така продукція містить мінімальну кількість вітамінів (у ньому зберігається невелика кількість вітамінів Е, А, К, а вітаміни групи В та С, фітостероли руйнуються повністю). Термін зберігання олії – близько 1 року.
Гідратований. Це продукт, який отримують шляхом обробки нерафінованої олії водою, що дозволяє видалити з нього білки і компоненти, що містять фосфор. На вигляд така олія набагато прозоріша і блідне, ніж нерафінована, а вітамінів та інших корисних речовин у ній зберігається більше, ніж у рафінованому. Може зберігатись до 6 місяців.
Виморожене. Виготовляються як із нерафінованої, так і з рафінованої олії шляхом видалення восків за допомогою заморожування. Даний метод дозволяє запобігти помутнінню продукту та утворенню осаду. Така олія використовується при приготуванні дієтичних страв, у раціоні харчування дітей.
Вибілені. Масло проходить процедуру додаткового фільтрування, що дозволяє видалити з нього каротиноїди, воски та робить його найкращим вибором для смаження. Є найсвітлішим із усіх існуючих масел.
Дезодорований. З такої олії видаляють усі компоненти, які відповідають за смак та запах продукту. Широко застосовується для смаження.
Де використовується соняшникова олія
Соняшникова олія є одним з найпоширеніших масел рослинного походження, яке широко застосовується в кулінарії (для смаження, заправки салатів), в харчовій промисловості (для виготовлення жирів, при виробництві консервів), а також для технічних цілей (для змащування підшипників, у миловаренні, лакофарбової промисловості).
Склад та користь соняшникової олії
Склад соняшникової олії досить варіабельний і залежить від сорту соняшника та місця його вирощування, способу одержання продукту та
методи його очищення. Продукт містить велику кількість жирів, які не синтезуються в організмі і повинні надходити ззовні, фітостероли, вітаміни. У маслі присутні такі жирні кислоти, що беруть участь у роботі нервової системи, у створенні оболонок нервових тканин та клітинних мембран:
- лінолева;
- олеїнова;
- пальмітинова;
- стеаринова;
- ліноленова;
- арахідонова.
Корисні властивості соняшникової олії залежать насамперед від способу її виділення та подальшої обробки. У нерафінованій олії присутні такі вітаміни:
Вітамін А (ретинол). Є важливим учасником обміну речовин, у організмі. Його достатнє надходження до організму дозволяє підтримувати у нормальному стані шкірні покриви, імунну систему. Чинить сприятливий вплив на роботу багатьох внутрішніх органів.
Вітамін D (кальциферол). Відповідає за нормальне зростання та розвиток кісткової системи, дозволяє попередити розвиток рахіту та остеопорозу. При недостатньому надходженні в організм порушується робота щитовидної залози, знижується імунітет. Численні дослідження довели важливу роль вітаміну D у запобіганні утворенню злоякісних клітин.
Вітамін Е (токоферол). Виконує захисну функцію, запобігаючи окисленню клітинних структур. Бере участь у багатьох життєво важливих процесах в організмі: регулює статеву функцію, забезпечує нормальну роботу м'язових тканин, стимулює діяльність клітин, запобігає підвищеній згортання крові, уповільнює процеси старіння тощо.
Вітаміни групи В (В1, В2, В3, В5, В6). Забезпечують нормальне функціонування нервової та серцево-судинної системи, покращують роботу ШКТ, стан шкірних покривів, дозволяють краще переносити фізичні навантаження, стресові ситуації.
Користь олії для організму людини виражається в наступному:
покращення роботи серцево-судинної системи (зниження рівня холестерину, зміцнення судинних стінок, захист від атеросклерозу, тяжких патологій судин та серця);
сприятливий вплив на роботу головного мозку (покращення когнітивних функцій);
нормалізація роботи шлунково-кишкового тракту;
позитивний вплив на ендокринну та сечостатеву системи;
запобігання передчасному старінню (завдяки високому вмісту токоферолу, що втричі вище, ніж в оливковій олії).
Протипоказання соняшникової олії
Соняшникова олія практично не має протипоказань до застосування, але вживати її необхідно у помірних кількостях. Зловживання негативно позначається на стані здоров'я людей з надмірною вагою, що призводить до збільшення глюкози в крові. Не рекомендується вживання соняшникової олії людям, які страждають на жовчнокам'яну хворобу, схильні до алергії. Шкідливість соняшникової олії для здоров'я людини може бути викликана вживанням неякісної продукції.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.