0.00грн.
Зробити замовлення- Виробник: Старовір
- Модель: 1239-3
- Наявність: В наявності
- Огляд товару
- Інформація
- Відгуки (0)
- Схожі товари
Аюрведичний текст "Чарака-самхіта" (вік цієї праці не визначений, але він вважається найдавнішим з подібних трактатів) і "Книга зцілення" (що стосується XI століття) видатного лікаря Авіценни містять опис якостей спеції калінджі, узагальнюючи досвід використання її насіння як лікарського засоби.
Характерний запах калінджі (калінджі, калонджі, калонги, нігела, римський коріандр, седана) формують речовини тимохінону і тимогідрохінону, які дозволяють описати запах прянощі як фенольний, що нагадує чебрець і фенхель, з ягідними нюансами малини.
ВИКОРИСТАННЯ КАЛІНДЖІ В КУЛІНАРІЇ
У їжу насіння калінджі додають переважно як альтернативу чорного перцю, при цьому в помірних кількостях чорний кмин не подразнює слизові оболонки шлунка, але знезаражує і покращує травлення.
Пряність широко застосовується в індійській та арабській кухні. Її додають у страви з овочів та сочевиці, салати, супи з бобових, страви з рису, круп'яні гарніри, у різні соуси та чатні.
Пряність надає особливого смаку і аромату при обсмажуванні паніру (адигейського сиру).
Калінджі використовують при квашенні капусти, при засолюванні, маринуванні та консервації овочів та фруктів.
Крім того, насіння заварюють як чай, додають у киселі та компоти.
Калінджі широко застосовується в хлібобулочних та кондитерських виробах – при випіканні пирогів, булочок, печива, кексів, чапаті. Насінням посипають вироби зверху перед випіканням замість кунжуту чи маку.
Начинка для пирогів і пиріжків з додаванням цієї прянощі набуває незвичайного смаку і аромату.
Для розкриття аромату насіння чорного кмину слід попередньо обсмажити в олії або просто на сковорідці, що розпечена. У деяких випадках насіння перед вживанням розтирають у ступці або перемелюють за допомогою кавомолки.
У їжу калінджі додають у невеликих кількостях – близько 1 ч.л. на блюдо для 3-4 чоловік.
Поєднання з іншими спеціями: гірчиця, куркума, чорний перець, асафетида, кумін, імбир, кмин, шамбала, зелений кардамон, листя каррі, листя шамбали, орегано, кунжут.
ВИКОРИСТАННЯ КАЛІНДЖІ У КОСМЕТОЛОГІЇ
У косметології чорнушка є складовою масок, кремів, мазей.
Борошно, виготовлене з насіння рослини, – це засіб, який очищає шкіру обличчя, надає їй здорового вигляду.
Корисно для збереження підтягнутості, молодості та тонусу.
Приготувати маску нескладно. Борошно та вода змішуються до кашкоподібного стану. Суміш нанести на обличчя. Зверніть увагу на тип шкіри. Шкіра суха - влити трохи олії, рослинного походження. Видаляється маска за допомогою теплої води.
Перемелене в борошно насіння позитивно впливає на процес росту волосся.
Змішавши жменю борошна та теплу оливкову олію до пастоподібного виду, отримуємо простий та ефективний засіб, який зміцнює волосся. Цей склад наноситься на півгодини.
Забирає розтяжки, викликані вагітністю.
Усуває стан лущення шкіри.
Забирає вугри.
Зміцнює нігті. Достатньо додати кілька крапель олії до рідкого мила, яким зазвичай миєте руки. Можна збагатити їм крем для рук.
ЗАСТОСУВАННЯ КАЛІНДЖІ У МЕДИЦІНІ
Калінджі – унікальний та універсальний засіб для профілактики та лікування безлічі захворювань та використовуються в медицині здавна.
Насіння мають протизапальну, болезаспокійливу, жовчогінну, відхаркувальну, бронхорозширювальну, сечогінну та легку проносну дію.
Калінджі знижує Вату та Капху, врівноважує Пітту.
Має антибактеріальні властивості та діє сприятливо майже на всі органи травлення. Покращує перистальтику кишечника, відновлює флору, сприяє відновленню у нормальний стан під час таких порушень як діарея, відрижка, нудота.
Серцево-судинна система також має позитивний ефект – насіння покращує кровообіг, перешкоджає виникненню тромбів, знижує тиск і навіть сприяє зниження рівня цукру в крові. Також помічено ефект нормалізації серцевого ритму.
Крім того, насіння чорного кмину позитивно впливає при порушеннях роботи печінки, нирок і сечового міхура, допомагає розчиненню каменів у цих органах.
Наступна унікальна властивість цієї рослини – це вплив на зір. Пряність покращує роботу сітківки і допомагає підтримувати зір.
Під час кашлю та простудних захворювань – допомагає виводити слиз із організму, має відхаркувальний ефект.
Підвищує імунітет, сприяє гарній пам'яті, звільняє від втоми та млявості. В цілому лікувально впливає на клітини, допомагаючи їх регенерації та захищає від вільних радикалів.
Калінджі має антидепресивну дію і підвищує імунітет, ось чому чорний кмин корисно вживати при зміні сезонів року.
Вона м'яко знімає втому, млявість, дратівливість і піднімає настрій.
Покращує пам'ять, тонізує розумову діяльність, активізує нервову систему.
Чай із насіння чорного кмину для зміцнення імунітету: 1 чайна ложка розмеленого насіння на 1 склянку окропу – такий напій допомагає підтримувати імунітет у хорошому стані.
Відгуків про цей товар ще не було.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.